2009. november 23., hétfő

Posta és elkeseredettség

Megmondom őszintén sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést. Eddig valami halvány reménysugár sejlett bennem, hogy talán megoldódik, de úgy tűnik hiába. Történt ugyanis, hogy hónap elején feladtam utánvéttel az egyik tokot. Igen ám, de azóta se pénz, se tok. Írtam a hölgynek, hogy hát mi történt, nem kapta meg, vagy valami baj van-e, de válasz azóta sem érkezett. Így arra a döntésre jutottam, hogy bemegyek a postára, és kérek egy lekövetést, hogy hol veszett el a csomagocskám (ha ugyan elveszett), mert ugyebár ez így nem járja. Ebben az egészben csak az a bosszantó, hogy előtte ugyanígy feladtam egy utánvétes csomagot, ahol meg a postás csak úgy ukmukkfukk bedopta a vevő postaládájába és nem kért érte pénzt. Szerencsére nagyon kedves vevő volt és azonnal szólt, így gyorsan meg is oldódott. (Hálám azóta is tart felé, és ez adott kitartást, hogy talán ebben az esetben is becsületes vevővel van dolgom). Az egészben az a legbosszantóbb, hogy utálok negatív értékelést adni, és utána is milliószor azon gondolkodom, hogy biztosan helyesen tettem-e. Nincs ez másképp most sem, de azért még reménykedek, hogy valami eljut hozzám.

4 megjegyzés:

  1. ez elképesztő, miért nem lehete mindenki becsületes?? tudom, naivitás, de akkor sem értem hogy lehet úgy élni, hogy nem végezzük el rendesen a dolgunk. azaz ha a postás az oka ennek a dolognak, miért nem végzi rendesen a munkáját?? teljesen mindegy, mit művel, az x órát úgyis le kell dolgoznia, fix fizetésért. Akkor meg nem lehetne tisztességesen, normálisan csinálni azt, ami a feladata??
    ha pedig a "kedves" vásárló az oka ennek a bejegyzésednek.... áh, minősíthetetlen... hogy nem lehet nem reagálni az üzenetekre?? mi az, hogy nem fizet??? (jó, reméljük, nem ez történt)

    de azt nem írtad, mi jött ki a lekövetésen?

    egyébként jó, hogy a másik esetet is leírtad, az ad egy kis reményt, hogy vannak még igazán rendes vásárlók :)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a lekövetésre azt mondták, hogy egy hetet várni kell, mert végig nézik pontról pontra, hol ki vette át, és hol veszhetett el. A megnyugvás talán csak annyi, hogy biztosítottak róla, így is, úgy is megkapom a pénzt, de engem valahogy ez már nem vígasztal.

    VálaszTörlés
  3. A) ha a posta hibája, akkor csak legyintek, és már meg sem lepődök... Sajnos a lekövetés sem ér sokat feltétlenül... Apukám már járt hasonlóan, hogy eltűnt a csomag, a posta hibája volt és éééérdekes módon nem lett meg a tettes. Hiába, ugyan aláírják egyik meg másik helyen, hogy itt meg ott a csomag, de utána azt mondanak, amit akarnak.

    B) Ha a vevő hibája, akkor meg no komment... Részben ezért sem küldök soha utánvéttel, mert ha nem veszik át, akkor se csomag, se pénz.

    Ettől még naiv vagyok és megbízok az emberekben, sokszor már a kapcsolatfelvétel előtt postára adom.

    VálaszTörlés
  4. Ne hagyd annyiba, büntessék meg azt a postást, aki így végzi a munkáját! Ilyet nem csinálhat!!!!!!!!!!

    Ha nem veszik át, akkor egyébként a postának vissza kell küldenie. 5 nap múlva még megpróbálják újra kézbesíteni, ezután még nem tudom, hány napig vár a postán, hátha érte megy, csak aztán küldik vissza. De vissza kell küldeni! Ha van rajta ajánlott címke, akkor vissza kell tudni keresni!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés