2010. július 26., hétfő

Nagymama

Mert Piroska mellé ő is kell... Mert nagymama nélkül nem élet az élet... Mert ő főzi a világon a legfinomabbat... Mert nála mindig finom sütemény illata lengi be a konyhát... Mert nála lisztporos a levegő... Mert nála lehet a legjobbakat játszani... Mert ő tanít meg az ősi kézimunkák titkaira... és sorolhatnám, de akkor valószínűleg holnapig itt ülnék... :))) Mert a nagymama pótolhatatlan. A farkas ellenére.







Őt is pamut fonalból készítettem. Próbáltam a fejénél nagymamás kialakítást, hogy látszódjon mennyire öreg. A kis vállkendője levehető.

2010. július 21., szerda

Amíg fő a krumpli és a tojás...

az ebédre készülő rakott krumplihoz, addig gondoltam mutatok egy kis újdonságot. Saját magam terveztem ujjbábokat, amik most végre előbújtak a horgolótű alól. Meg kell mondanom, sokszor könnyebb megtervezni valamit, mint utána kivitelezni. Mert a  fejemben megszületik, majd lerajzolom, de a méretbeli kivitelezés elég sok bontással és újra kezdéssel jár, hogy a végeredmény tényleg olyan legyen amilyet szeretnék. Így született meg ez a kis ujjbáb sorozat, melyet egyenként fogok mutogatni (úgy tovább tart:)))  Az első darabja Piroska. Kis fonott copjai vannak, és kapucnija levehető. Noha elég nagy feje van, erre a kapucni is nagy kell legyen, ezért ha leveszi kevésbé csinos, mint amikor a fején van. Szemei biztonsági szemek, de nem azért mert félek attól, hogy esetleg lenyeli egy picúr, hiszen bábozni a nagyobbacskák szeretnek, hanem mert egyrészt tartós, másrészt szépek a színei, harmadrészt, mert nagyon szeretek vele dolgozni. Vegyesen használtam pamut és pamut-akril keverék fonalat, mert csak az volt itthon pirosból. Viszont nagyon finom puha és mosható is. Meskára csak később fognak felkerülni, amikor minden szereplő elkészül.





2010. július 9., péntek

Fonalak

Múlt héten rendeltem fonalakat a Barka fonaltól. Mind 100% merinói gyapjú, nagyon finom puha és meleg. Még nincs konkrét terv, hogy mi lesz belőlük, egyszerűen csak nem bírtam ellenállni a csodás színeknek. Szerintem őszre, a hideg napokra készítek valamit, addig pedig van időm ötletelni. :)

2010. július 8., csütörtök

Saját örömömre

készült ez a nyuszkó. Régóta vágytam egy nyuszira, így a napokban ha volt egy kis szabad időm ezen ügyködtem. Alig 10 cm magas lett, kapott egy kis filc ruhácskát (mert hát mégsem lehet pucér egy nyuszi), és egy apró virágot Swarovskival a füle mellé, mert ő egy vérbeli nőci.





heten, mint a gonoszok

Meleg van és ilyenkor az ember lánya nehezebben ül le horgolni. Bár csak pamutból dolgozom, azért az is melegít valamennyire, így előbb félbe hagyom és csak este folytatom, amikor hűvösebb van. A megrendelésekkel is lassan haladok, mert mindig van valami program, ahova megyünk, de egyik sem nyaralós. :((( Majd augusztus felé talán lesz olyan is. Azért mutatok valami újat, ami eddig nem volt és most megrendelésre készítettem. Egy lány megkeresett, hogy szeretne virágos kitűzőket, mert ő csak az egyszínű pólókat szereti, de szívesen feldobná őket valami csinossal. Készítettem kettőt, ami annyira megtetszett a barátnőinek is, hogy egyből több kellett különböző színekben és stílusban. Ezek születtek, és elmondás szerint nagy sikert arattak. :))) Lehet, hogy ezek után fogok még készíteni. Minden esetre ezek nagyon vidámra sikerültek, finom, puha pamutból.

2010. július 1., csütörtök

Újra itt!

Most néztem, milyen régen írtam bejegyzést. Ennek egyik oka a pszichológia szigorlatom volt, ami végül 4-es lett, de megmondom őszintén nagyon, nagyon szenvedtetős volt. Szeretem nagyon és érdekel is, csak hát azok a szakszerű megfogalmazások... na azokra nem akart ráállni az agyam. Szerencsére az esős napok nem csábítottak a szabadba, így nyugodtan tudtam itthon tanulni. Bár a horgolótűim állandóan alkotásra invitáltak,  megbeszéltem velük, hogy csak egy kicsit bírják ki. :))) Ezután pedig megrendeléseket teljesítettem, mert azokból is összejött jópár. Sajnos fotózni nem mindet sikerült, csak azt ami meskára megy. Íme az egyik megrendelés, amit tudok mutatni egy mackó fickó volt. Szőrös fonalból horgoltam, ami megmondom őszintén igencsak feladta a leckét. Nagyon nehéz volt vele dolgozni, mert egyáltalán nem lehet látni, hogy hol vannak a szemek, amikbe ölthetnék. Viszont annyira pihe-puha ölelgetni való lett a végeredmény. Remélem új gazdijának is fog tetszeni, aki a barátjának szánja születésnapra. Szóval izgulunk nagyon.:))) Amióta megszületett Mackó úr, azóta itt ül mellettem és nézi a számítógépet. Azt brummogja, hogy ő is megtanulja, ha egyszer elég nagy lesz hozzá. Bízunk benne, hogy új gazdija türelmesen megtanítja mindarra, ami érdekli ezt a kis Mackót.


Ilyen volt a gombolyag:




És ilyen lett Mackó: